Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Căderile de calciu - Sun Wave Pharma

Căderile de calciu

Hipocalcemia sau deficitul de calciu are multiple manifestări, furnicături în membre, contracţii musculare spontane (cârcei)  la diverse grupe de muşchi (mâini, picioare, trunchi, faţă), dificultăţi la înghiţirea alimentelor, senzaţii de amorţeli ale mâinilor, tulburări de concentrare a atenţiei, stare de insomnie, palpitaţii, dereglări hormonale, dureri abdominale (uneori violente).

Dintre minerale, lipsa de calciu este cea care cauzează foarte multe probleme, deoarece este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în organism: un kilogram-un kilogram şi jumătate. O mare parte din cantitatea de calciu este fixată în oase şi dinţi, iar restul este distribuit în ţesuturi şi lichide biologice. Valorile sunt în general mai crescute la bărbaţi decât la femei şi au tendinţa uşoară de a scădea odată cu vârsta.

Cauzele lipsei de calciu sunt în principal alimentare. Anumite alimente bogate în zaharuri, fosfor sau potasiu scad absorbţia calciului şi îi sporesc eliminarea sa renală. Aşadar zaharurile, făinoasele, dulciurile cu zahăr, alcoolul, sarea, produsele bogate în cafeină reduc calciul în organism.

Cea mai eficientă sursă de calciu este cea din cojile de ouă, ce conțin și magneziu, vitamina D, dar și o serie de proteine şi fosfor – nutrienţi foarte importanţi pentru menţinerea sănătăţii. Calciul şi vitamina D3 susţin imunitatea şi componenţa oaselor, unde se adaugă şi importanţa fosforului, iar calciul împreună cu magneziul ajută în menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Calciu din cojile de ouă, prezintă 90% calciu pur, acesta fiind corect direcţionat  la nivelul oaselor şi dinţilor doar cu ajutorul vitaminei K2MK7.

Toate aceste beneficii le puteţi găsi în Bonium Maxx.

IngredientCantitate%VNR*
Calciu (din coajă de ou)437,5 mg55
 Vitamina K245 mcg60
Vitamina D310 mcg200

*Valorile nutriționale de referință conform Regulamentului 1169/2011

Mod de utilizare:

  • oral – 1-2 comprimate pe zi