Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Capacitatea de memorare şi învăţare - Sun Wave Pharma

Capacitatea de memorare şi învăţare

Memoria şi învăţarea sunt atât de strâns legate încât oamenii le confundă de multe ori între ele. Dar specialiştii care le studiază le consideră două fenomene distincte. Ei definesc învăţarea ca un proces care va modifica un comportament ulterior. Memoria, pe de altă parte, este capacitatea de a-ţi aminti experienţele trecute.

Înveţi o nouă limbă studiind-o dar o vorbeşti folosind memoria pentru a prelua cuvintele pe care le-ai învăţat. Memoria este esenţială pentru tot ce ai învăţat deoarece îţi permite să stochezi şi să preiei informaţiile pe care le înveţi.

Tipuri de memorie

Tipurile de memorie pot fi clasificate în mai multe moduri, în funcţie de criteriul utilizat. Folosind durata ca şi criteriu, se pot distinge cel puţin trei tipuri diferite de memorie: memorie senzorială, memorie pe termen scurt şi memorie pe termen lung.

Memoria senzorială ia informaţia furnizată de simţuri şi o păstrează cu exactitate dar pe termen foarte scurt. Aceasta durează de la câteva sute de milisecunde la unul sau două secunde, încât este adesea considerată o parte a procesului de percepţie. Cu toate acestea, reprezintă un pas esenţial pentru stocarea informaţiilor în memoria pe termen scurt.

Memoria pe termen scurt înregistrează temporar succesiunea evenimentelor din viaţa noastră. Poate înregistra o faţă pe care o vedem pe stradă sau un număr de telefon pe care îl auzim de la cineva, dar această informaţie va dispărea repede dacă nu facem un efort conştient de a o păstra. Memoria pe termen scurt are o capacitate de stocare un pic mai lungă decât memoria senzorială şi durează doar câteva secunde. Aşa cum memoria senzorială este un pas necesar pentru memoria pe termen scurt, aceasta din urmă este un pas necesar spre următoarea etapă – memoria pe termen lung.

Memoria pe termen lung nu numai că stochează toate evenimentele semnificative care ne marchează vieţile, ci ne permite să păstrăm semnificaţiile cuvintelor şi abilităţile fizice pe care le-am învăţat. Capacitatea să pare nelimitată şi poate dura zile, luni, ani sau chiar o viaţă întreagă!

La orice tip de memorie am face referire, trebuie să fim conştienţi de faptul că acestea sunt departe de a fi infailibile. Uneori faptele se distorsionează şi tind să-şi piardă din precizie pe măsură ce îmbătrânim. Pentru a ţine în formă capacitatea de memorare şi învăţare, medicii recomandă de obicei, adoptarea unei alimentaţii sănătoase, combaterea sedentarismului pe cât posibil, precum şi respectarea orelor de somn.

Atunci când aceste măsuri nu sunt suficiente, componentele din NEUROVERT sunt de un real folos prin rolul lor de stimulare cerebrală.

 

Astfel:

Citicolina stimulează biosinteză fosfolipidelor structurale în membranele neuronale şi sinteza acetilcolinei, menţine rezervele energetice neuronale şi contribuie la menţinerea atenţiei şi memoriei în parametri normali.

Constituentii principali ai speciei Bacopa monnieri sunt: brahmina, herpestina, bacosidele A şi B, care contribuie la funcţionarea normală a sistemului nervos. Extractul de Bacopa monnieri se foloseşte pentru menţinerea capacităţii de memorare şi de concentrare, precum şi pentru reducerea oboselii şi a extenuării fizice şi psihice.

Ginkgo biloba susţine procesele cognitive (gândire, învăţare, memorare), contribuie la menţinerea circulaţiei normale a sângelui la nivel central şi periferic şi ajută la menţinerea funcţiei cerebrale normale în cazul persoanelor în vârstă.

Acidul alfa-lipoic este o substanţă de tipul vitaminelor, produsă endogen, cu funcţie de coenzimă în procesul de decarboxilare oxidativă a acizilor tioctici. Studiile au arătat că acidul alfa-lipoic are potenţial antioxidant, deoarece se converteşte uşor din formă oxidată (punţi disulfidice în moleculă) în formă redusă (2 grupări SH libere). Datorită proprietăţilor antioxidante protejează celulele nervoase de produşii de descompunerere activi.

Salvia officinalis (Salvia) are acţiune antioxidantă, de reducere a oboselii fizice şi mentale şi are rol în menţinerea capacităţii de memorare şi concentrare. Fosfatidilserina este prezentă în toate membranele celulelor, având concentraţie maximă în celulele cerebrale. Fosfatidilserina ajută la menţinerea memoriei şi a atenţiei la nivel optim.

Mod de utilizare: oral – 1-2 capsule pe zi. Capsula se înghite întreagă, cu un pahar cu apă, după masa.

 

Dr. Alin Axîn

Brand Manager

Divizia Neuro