Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Cum previi răcelile de toamnă - Sun Wave Pharma

Cum previi răcelile de toamnă

Instabilitatea meteo din ultimii anii ne aduce variaţii bruşte de temperatură atunci când trecerea de la vară la toamnă îşi face simţită prezenţa. Uneori, chiar şi cei mai sănătoşi oameni resimt un disconfort, schimbările bruşte de temperatură acţionând ca un adevărat şoc asupra organismului.

Simptomele includ, de obicei:

 • febră
 • tuse
 • dureri musculare
 • durereri de cap
 • frisoane
 • pierderea poftei de mâncare
 • oboseală
 • durereri în gât
 • nas înfundat

 

Unii oameni, în special copiii, pot, de asemenea, să experimenteze:

 • durereri de stomac
 • diaree
 • greaţă şi vărsături

Majoritatea oamenilor se recuperează în 7 până la 10 zile. Alţii pot dezvolta complicaţii grave, cum ar fi pneumonia (o infecţie pulmonară) şi pot necesita asistenţă medicală spitalicească.

 

Cum ne ferim?

 

Spală-te frecvent pe mâini

Mâinile curate sunt esenţiale pentru stoparea răspândirii bacteriilor. Apa şi săpunul sunt aliaţii perfecţi în lupta cu bacteriile. O altă modalitate de a ţine la distanţă germenii, este să uttilizezi un dezinfectant pe bază de alcool.

Nu uita de igienă

Asigură-te că îţi acoperi nasul şi gura atunci când tuşeşti şi strănuţi şi evită să-ţi atingi faţa pe cât posibil. Bacteriile trăiesc pe piele, deci este de asemenea important să nu uiţi de igiena totală a corpului. De asemenea, este utilă dezinfectarea suprafeţelor de acasă şi spălarea frecventă a lenjeriilor şi prosoapelor comune, care pot găzdui şi transmite germeni infecţioşi.

Dacă ai răcit, stai acasă

În general, medicul îţi va recomanda să rămâi acasă timp de cel puţin 24 de ore de la dispariţia febrei. Aminteşte-ţi, totuşi, că persoanele cu gripă sezonieră pot fi contagioase începând cu o zi înainte de a dezvolta simptome şi timp de şapte zile după ce se îmbolnăvesc.

Evita să iei antibiotice când este posibil

Antibioticele nu vindecă răceala care este produsă de virusuri. Utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor are drept consecinţă creşterea rezistenţei bacteriene.

Este recomandat să ajutăm sistemul imunitar să lupte cu răceala, de exemplu să folosim un remediu naturist.

Recomandări

Fluend –  un produs care conţine extracte naturale, stimulează imunitatea, calmează durerile în gât. În plus capsula de noapte conţine extract de Valeriană care are efect calmant, favorizând un somn odihnitor.

Fluend Extreme –  mentolul şi uleiul de mentă susţin funcţionarea normală a sistemului respirator superior şi au acţiune calmantă la nivelul gâtului iar extractul de soc ajută la fluidificarea secreţiilor bronşice şi la funcţionarea normală a căilor respiratorii superioare.

Fluend Sirop – produs recomandat copiilor peste 1 an, contribuie la o bună funcţionare a sistemului respirator şi la calmarea gâtului iritat.

Fluend Lămâie şi Fluend Portocale – susţin funcţionarea normală a sistemului respirator şi ajută la calmarea gâtului iritat.