Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Deficitul de fier - Sun Wave Pharma

Deficitul de fier

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, deficitul de fier se numără printre cele mai răspândite deficienţe nutriţionale din lume.

Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobină – substanța prezentă în eritrocite (globulele roșii) cu rol în transportul oxigenului de la plămâni către toate celulele corpului.

Deficitul de fier afectează producția de hemoglobină (globule roșii). Fără suficient fier, producția de eritrocite scade, implicit cantitatea de hemoglobină disponibilă este mai mică iar celule corpului nu vor mai fi alimentate cu o cantitate suficientă de oxigen.

Persoanele cu deficit de fier prezintă simptome precum:

  • oboseală sau slăbiciune,
  • amețeală,
  • pierderea rapidă a concentrării,
  • iritabilitate,
  • dureri de cap,
  • epuizare fizică sau capacitate fizică redusă.

 

La femei, incidenţa deficitului de fier este mai crescută decât în cazul bărbaţilor, din cauza pierderii lunare de sânge prin menstruație sau reducerea cantității de sânge din organism după menopauză. Același lucru se intamplă și în cazul bărbaților după andropauză.

O altă cauză principal a deficitului de fier din organism este alimentaţia cu un conţinut insuficient de fier, care nu poate acoperi nevoile organismului.

Această deficienţă poate avea un impact direct asupra activităţii zilnice, de aceea testarea nivelului de fier din organism este foarte importantă pentru sănătatea noastră.

Netratat, deficitul de fier evoluează în timp și poate duce la carenţă de fier fără anemie sau la carenţa de fier însoţită de anemie – fiind cea mai severă formă.

Refacerea depozitelor de fier din organism este esențială.

Sun Wave Pharma recomandă ALTRIFER®LDS – o sursă excelentă de fier pentru adulți, în cazul unui aport alimentar redus, care ajută la refacerea rapidă a depozitelor de fier!

Acesta este un supliment alimentar. Citiți cu atenție prospectul produsului.

 

Produs disponibil în farmacii și online aici.