Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Glucozamina - Sun Wave Pharma

Glucozamina

Un rol important în procesele de formare a cartilajelor, precum şi în structura tendoanelor, ligamentelor şi a articulaţiilor, îl are glucozamina.

Glucozamina este o moleculă destul de simplă care conţine glucoză. Mai exact, este vorba despre un zahar sintetizat în mod natural de organism şi unul dintre principalii compuşi ai cartilajelor.Este produsă de condrocitele din cartilagii pentru a ajuta la menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi împreună cu condrocitele şi colagenul alcătuiesc cartilagiul.

Cartilajul articular, în condiţii normale, îmbracă extremităţile oaselor. Deşi dotate cu rezistenţă la presiune şi la forţele de tracţiune, în urma solicitărilor continue la care sunt supuse articulaţiile, în timp, se uzează. O consecinţă este inflamarea ţesuturilor şi apariţia durerilor articulare.

Glucozamanina este disponibilă sub diferite forme precum clorură de glucozamină, N-acetil-glucozamina (NAG) şi sulfatul de glucozamină care este o sare a glucozaminei. Deşi cea mai utilizată este glucozamină sulfat, între aceasta şi clorura de glucozamină nu există diferenţe semnificative în ce priveşte eficacitatea său contraindicaţiile.

Toate ţesuturile afectate de patologiile osteoarticulare sau de diverse simptome dureroase, au în comun aceeaşi carenţă de glucozamină.

De aceea, glucozamina prin natura sa acţionează în sensul menţinerii sănătăţii tuturor ţesuturilor conjunctive din organism. Sub formă de suplimente alimentare, se utilizează datorită efectelor analgezice, antiinflamatoare şi regenerante.

Datorită acţiunii analgezice, substanţa se foloseşte la tratarea durerilor articulare, atribuirea rolului de antiinflamator se datorează acţiunii indirecte a glucozaminei. În combinaţie cu acidul hialuronic, ajută la fluidizarea lichidului sinovial (carenţa acestor compuşi este specifică artritei).

Indicaţii terapeutice

Ameliorarea durerilor articulare;

Regenerarea cartilajelor osoase;

Glucozamina nu este prezentă în niciun aliment, motiv pentru care, compensarea carenţelor şi tratarea patologiilor de natură osteoarticulară se va face cu ajutorul suplimentelor alimentare;

MUVON este  combinaţia ideală de glucozamină, collagen tip 2 şi vitamina C.

 Compoziţie:  

  • Peptide de colagen – 9,087 g
  • Glucozamină  – 450 mg
  • Vitamina C  – 62 mg

 Mod de utilizare:

  • Oral – 1 plic pe zi. Un plic se dizolvă în 200ml apă călduță și se consumă imediat.