Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Uleiul de mentă și beneficiile lui. - Sun Wave Pharma

Uleiul de mentă și beneficiile lui.

Menta este o plantă ale cărei frunze și uleiuri sunt folosite pentru tratarea și ameliorarea multor afecțiuni.

Menta este utilizată în cazul problemelor digestive, ale căilor biliare, stomac deranjat, suprainfecție bacteriană a intestinului subțire, greață, vărsături, sindrom de colon iritabil, crampe ale tractului gastrointestinal superior, flatulență, tulburări hepatice, etc.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de mentă includ capacitatea sa de a ameliora spasmele provocate de indigestie, durerile de cap, greață, febră, neplăceri ale stomacului și intestinelor.

Din cele mai vechi timpuri, menta este apreciată pentru utilizările sale medicinale, fiind folosită ca medicament natural. Spre deosebire de multe alte plante și uleiuri esențiale, beneficiile uleiului de mentă și ale mentei au fost studiate și confirmate de către comunitatea științifică.

Uleiul de mentă ajută în:

-Indigestie – uleiul de mentă îmbunătățește procesul digestiei. Adesea, oamenii adaugă câteva picături de ulei de mentă într-un pahar de apa pe care îl beau după masă, pentru proprietățile sale digestive și carminative.

-Efect antispastic – uleiul de mentă este foarte eficient utilizat în timpul gastroscopiei, colonoscopiei și clismei cu bariu. În prezent se studiază ce beneficii pentru sănătate ar putea oferi calitățile antispastice ale uleiului de mentă.

Uleiul de mentă din Bileclar® reface echilibrul biliar, crește sinteza de săruri biliare, previne staza biliară, are efect antiseptic și antiinflamator.