Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected in /home2/sunwavep/public_html/kindergarten/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388
Vasele de sânge şi temperaturile - Sun Wave Pharma

Vasele de sânge şi temperaturile

Nu doar temperaturile ridicate (cặldura) provoacặ modificặri la nivelul circulaƫie sangvine, ci şi temperaturile scăzute provoacă frecvent vasoconstricţie în arterele ce irigă  pielea mâinilor şi picioarelor, deci vasele îşi micşorează calibrul.

Cu alte cuvinte, avem pielea rece nu doar din cauza temperaturilor din mediul ambiant, ci şi din cauza irigării mai proaste.

La trecerea bruscă de la frig la căldură, vasele de sânge superficiale se dilată, iar acest fenomen arterial ne provoacă senzaţia de furnicături dureroase și în cazul membrelor inferioare poate agrava durerea la mers.

Problemele sunt mai grave atunci când slaba irigare afectează vasele periferice bolnave de ateroscleroză. Plăcile de aterom formate din colesterol, din calciu şi din bacterii îngustează şi rigidizează arterele, manifestată prin durere la mers. În aceste cazuri, vasoconstricţia suplimentară indusă de frig face ca extremităţile să fie şi mai puţin irigate, motiv pentru care piciorul afectat devine mai rece, mai decolorat şi mai puţin sensibil la atingerea pielii.

Diferenţele faţă de piciorul sănătos pot fi observate şi în ceea ce priveşte aspectul pielii şi unghiilor: apar pete, descuamări, o scădere a pilozităţii.

In plus, frigul creşte vâscozitatea sângelui. Atunci când diametrul vasului este mai mic decât cel al cheagului de sânge, se produce blocarea arterei şi implicit a circulaţiei în teritoriul irigat de aceasta, ce provoacă dureri puternice în picior chiar şi în condiţii de repaus.

În condiţiile temperaturilor scăzute putem vorbi despre un adevărat „anotimp al trombozelor”, cu toate consecinţele care decurg de aici.

Astfel, este important ca si în timpul sezonului rece, sa  avem măsuri de contracarare a influenţei temperaturilor scăzute. Una din cele mai importante este sa suplimentăm dieta cu Endolex® Forte ce ajută circulația sângelui să fie la parametri normali.